Kawa i zawarta w niej kofeina sprzyja regeneracji i ujędrnieniu skóry, w związku z tym możemy w łatwy sposób pomóc naszej skórze zregenerowa...

Kawa i zawarta w niej kofeina sprzyja regeneracji i ujędrnieniu skóry, w związku z tym możemy w łatwy sposób pomóc naszej skórze zregenerować się np. u palaczy, których skóra jest zwykle sucha i pomarszczona. Problem zmarszczek dotyczy również osób niepalących, w wyniku złej pracy organizmu skóra wytwarza mniejszą ilość kolagenu. 

Ku wytwarzaniu większej ilości kolagenu, a tym samym zabezpieczeniu skóry, aby stała się grubsza i mocniejsza potrzebna jest witamina E w płynie i kofeina, dlatego najlepiej połączyć te dwa składniki.

ZAPRASZAM

Idealnym rozwiązaniem jest zastosowanie kawy mielonej, która zawiera potężną dawkę kofeiny sprzyjającej naszej skórze. Najlepsze są maseczki, które możemy sporządzić w domu i nie wymagają specjalnych umiejętności. Można też wykorzystać kawę do wykonania domowego peelingu do całego ciała. Bardzo fajnym i regenerującym specyfikiem jest parzona kawa do regeneracji włosów.

W tym artykule znajdziecie krótkie i łatwe przepisy na preparaty przygotowane samemu w domu. Jednak należy pamiętać o pewnych skłonnościach, jakie indywidualnie posiadamy i dostosować ilości do wymagań naszej skóry. Jeśli mamy skórę podatną na przetłuszczanie, powinniśmy używać mniej witaminy E, ponieważ jest ona rozpuszczalna w tłuszczach, a co za tym idzie stosując ją do maseczek lub peelingu, powinniśmy pamiętać o porządnym zmyciu jej z twarzy lub włosów. Natomiast jeśli chodzi o kofeinę może przyczynić się do zaczerwienienia lub wręcz zaognienia bardzo wrażliwej skóry, np u kobiet ciężarnych, dlatego należy zwrócić uwagę na takie aspekty wcześniej zanim zaczniecie stosować własnoręcznie przygotowane maseczki czy peelingi.

WITAMINA E

Dlaczego wspomniałam o witaminie E, może dlatego, że jakiś czas temu miałam kontakt z osobą, która używała czystej witaminy E do całego ciała i wyglądała jakby czas dla niej się zatrzymał, zabezpieczyła w wieku 35 lat twarz, właśnie tą witaminą. Smarowała raz na tydzień twarz, szyję i dekolt oraz pozostawiała na 15 min. Taką terapię zalecił jej znajomy lekarz Laryngolog, okazała się bardzo skuteczna, a ja byłam tak zafascynowana tym, że tak młodo wygląda mimo swoich lat, że sama również zaczęłam stosować. Moja skóra stała się przede wszystkim grubsza, czułam na twarzy zmiany już po kilku tygodniach używania, czyli organizm faktycznie zwiększył ilość kolagenu.

KAWA I ZBAWIENNE DZIAŁANIE KOFEINY NA SKÓRĘ

Natomiast jeśli chodzi o kawę, to nie raz słyszałam o zbawiennym działaniu kofeiny na nasz organizm i nie chodzi tu tylko o picie kawy dla dobrego nastroju, czy podwyższenia ciśnienia i lepszej koncentracji, ale o zastosowanie jej na skórę. Pewnego razu potrzebowałam peelingu do skóry nie miałam jednak pewności jaki wybrać do swojej twarzy, a przypomniała mi się teoria z kofeiną, mianowicie, większość preparatów wyszczuplających i ujędrniających ma w swoim składzie kofeinę, głównie dzięki dobroczynnemu wpływowi na krążenie krwi i redukcję objętości komórek tłuszczowych adipocytów. Kofeina zastosowana w kosmetykach, hamuje proces lipogenezy, czyli powstania nowych komórek tłuszczowych, jednocześnie pobudzając proces lipolizy, czyli rozpadu trójglicerydów w tkance. Powoduje pobudzenie metabolizmu, czyli szybsze spalanie tłuszczów, znacznie zmniejsza widoczność obrzęków cellulitowych. Skóra staje się gładka, jędrna i napięta.

 pomyślałam, dlaczego nie?

MASECZKA I PEELING TWARZY, SZYI I DEKOLTU

Przygotowałam papkę z świeżo parzonej w niewielkiej ilości wody kawy, a po ostudzeniu dodałam witaminę E.  Nałożyłam na twarz na 15 min, po tym czasie lekko wcierając jak zwykłym peelingiem do twarzy myłam skórę twarzy, gdy spłukałam twarz była zaczerwieniona, ale ponieważ mam tendencję do przetłuszczania umyłam twarz tak jak zwykle.
Moja skóra była świeża i co ważniejsze pozbyłam się zbędnego naskórka całkiem prostym i całkowicie zdrowym sposobem. Mimo tego, że kiedyś paliłam papierosy moja twarz wygląda o niebo lepiej niż u moich palących koleżanek. Dlatego gorąco polecam, bo wiem że to działa.

Składniki:

2-3 łyżeczki kawy lub 1 kapsułka lavazza a modo mio
20 kropli witaminy E
wrzątek

Wszystkich, którzy chcą skorzystać z mojego przepisu odsyłam na naszą stronę, gdzie znajdziecie gotowe kapsułki z mieloną kawą, a ponieważ hermetycznie zamykane kapsuły są zawsze świeże, ich aromat rozchodzi się po całym pokoju. Dodatkowy walor tej mieszanki to możliwość zastosowania różnych rodzajów kawy. Nasz sklep oferuje kawę w kapsułach o różnych smakach i zapachach. Owocowa, czekoladowa oraz mieszanki kawy Arabica i Robusta. Ja polecam kapsułki z kawą Divinamente, jej czekoladowa nuta sprawia, że dodatkowo odprężam się i relaksuję w trakcie swojego prywatnego SPA.
www.lavazzaamodomio.pl

MASAŻ I PEELING CAŁEGO CIAŁA

Masaże zmieloną i świeżo parzoną kawą, to peeling całego ciała, możemy poprosić partnera lub partnerkę, aby pomogła nam się odprężyć w taki właśnie sposób, to bardzo dobry sposób na pogłębianie relacji i dbanie o nasze więzi.
Ważne jest jednak, to że takiego masażu nie powinno się przeprowadzać na owłosionych partiach ciała, jeśli takie posiadamy lepiej jest wykonać papkę z świeżo parzonej kawy odcedzonej, ostudzonej i wymieszanej z witaminą E oraz śmietaną lub oliwą. Należy pamiętać o tym, że kawę zalewamy niewielką ilością wrzątku, aby była bardziej skondensowana. Smarujemy kolejne partie ciała, wmasowując kawę i odprężając mięśnie.

Składniki:

2-3 łyżeczki kawy lub 1 kapsułka lavazza a modo mio
4 łyżeczki cukru
1 łyżeczka witaminy E
2 łyżeczki śmietany lub oliwy
można dodać ulubionego balsamu


PŁUKANKA DO WŁOSÓW Z KAWY I CYNAMONU

Kawę możemy również zastosować na włosy, jeśli uznamy, że wymagają one regeneracji lub chcemy je po prostu odżywić warto przygotować własnej roboty płukankę z kawy i cynamonu.


Składniki:

2 łyżeczki kawy lub 1 kapsułka lavazza a modo mio
2 łyżeczki cynamonu
oraz wrzątek

Zalewamy mieloną kawę, (najlepiej z kapsuły odpowiednia ilość na jeden raz) i cynamon wrzątkiem, czekamy aż się zaparzy i ostygnie. Po zaparzeniu odcedzamy fusy.
Stosujemy na umyte włosy, kilkakrotnie polewamy je naszą domową płukanką kawową.


Lavazzaamodomio.pl


Kraje i regiony uprawy kawy oraz jej gatunki   Lavazzaamodomio.pl [Oficjalny sklep internetowy] Kawa jest produkowana w ponad 70 kraja...

Kraje i regiony uprawy kawy oraz jej gatunki 
Lavazzaamodomio.pl [Oficjalny sklep internetowy]

Kawa jest produkowana w ponad 70 krajach na świecie, w których niektóre regiony specjalizują się w odrębnych gatunkach. Poniżej pokazano najważniejsze kraje zajmujące się produkcją kawy, rosnące tam gatunki oraz najpopularniejsze lokalne odmiany. Kawę sprzedaje się zazwyczaj w 60-kilogramowych workach. Dane są liczbami przybliżonymi.

Boliwia Gatunek kawy: Arabika Produkcja: 150 000 worków Krajobraz złożony z ośnieżonych gór, szerokich płaskowyżów oraz tropikalnych lasów deszczowych powoduje, że Boliwia posiada idealne warunki klimatyczne do produkcji kawy. Ponad 90% kawy uprawia się w tropikalnym regionie Yungas w La Paz, położonym na wysokościach 500-1600 m.n.p.m. Istotną rolę w produkcji kawy odgrywają także regiony Cochabamba, Santa Cruz i Tarija. Kawa ma pełen owocowy smak. Brazylia Gatunek kawy: Arabika, Robusta Produkcja: 35 000 000 worków Wzgórza południowo-środkowej Brazylii pokryte są ogromnymi plantacjami milionów drzew kawowca. W komercyjnym przemyśle kawowym, Brazylia ma najwyższą pozycję, jest gigantem pod każdym względem. Mimo to, żadna z gatunków kaw produkowanych w tym kraju nie plasuje się w czołówce najlepszych kaw. Producenci kawy w Brazylii skupiali się od początku na uprawie kawy taniej, dość smacznej, ale niczym się nie wyróżniającej. Bourbon Santos. Gatunek znany również jako Santos. Jest to rynkowa nazwa gatunku wysokojakościowej brazylijskiej kawy, rozprowadzanej zazwyczaj przez port Santos, a uprawianej w stanie São Paulo lub w południowej części stanu Minas Gerais. Nazwę Bourbon Santos stosuje się często do każdej wysokojakościowej kawy Santos, ale właściwie dotyczy ona kawy Santos pochodzącej z odmiany Burbon kawy Arabika, która cechuje się bardziej owocowym i kwaskowatym smakiem, w porównaniu z innymi odmianami pochodzącymi z Brazylii. Rio. Gatunek sucho przetwarzanej kawy z Brazyli o charakterystycznym „medycznym” smaku, podobnym do jodyny, który powstaje podczas rozwoju na ziarnach mikroorganizmów w trakcie suszenia. Nazwa Rioy lub Rio-y jest stosowana dla każdej kawy o podobnych cechach smakowych. Smak Rio uznawany jest za wadę przez nabywców z Ameryki Północnej, ale gatunek ten jest poszukiwany przez kupców z Bałkanów i krajów Środkowej i Wschodniej Europy. Burundi Gatunek kawy: Arabika, Robusta Produkcja: 500 000 worków Tropikalny klimat Burundi oraz wzgórza i góry oddzielające koryta dwóch głównych rzek kraju tworzą warunki odpowiednie dla uprawy łagodnej kawy Arabika. Kawa pochodząca z Burundi, rosnąca na terenie całego kraju na wysokości 1250 - 2000 m.n.p.m., klasyfikowana jest w Afryce Wschodniej jako odmiana Arabika o dobrej jakości. Kawa jest sprzedawana pod markową nazwą Ngoma.

Dominikana 


Gatunek kawy: Arabika Produkcja: 500 000 worków Kawa z Dominikany, rosnąca wysoko, posiada dość bogaty kwaskowaty smak, o klasycznych karaibskich cechach. Kawa pochodząca z kawowców rosnących nisko, jest bardziej delikatna i mniej kwaskowata. Bani. Nazwa handlowa dobrej kawy z Dominikany, o niskiej kwaskowatości. Barahona. Nazwa handlowa kawy z południowej Dominikany. Barahona uważana jest przez wielu smakoszy za najlepszą kawę z tego kraju. Cibao. Nazwa handlowa dobrej kawy z Dominikany o niewielkiej kwaskowatości. Ocla. Nazwa handlowa jednej z najbardziej szanowanych kaw z Dominikany. Ekwador Gatunek kawy: Arabika, Robusta Produkcja: 700 000 worków Kawa z Ekwadoru jest średnio-mocna i dość cierpka, z mało wyrazistym smakiem typowym dla kaw Ameryki Centralnej i Południowej. Etiopia Gatunek kawy: Arabika Produkcja: 4 500 000 worków Kawa pochodząca z Etiopii ma zróżnicowany smak. Najlepsza kawa (Harrar lub Harar), przygotowana metodą suchą, jest średnio-mocna, posiada idealną kwaskowatość, z ostrą, owocową lub winą nutą. Najlepiej przetworzona etiopska kawa (Yirgacheffe, Sidamo) jest delikatna, ale jednocześnie pobudzająca dzięki kwiatowym i owocowym nutom. Djimah, Djimma, Jimma. Płukana odmiana Djimah jest wyśmienitą kawą o niskiej kwaskowatości. Przygotowana metodą suchą odmiana Djimah jest kawą gorszej jakości, o obcym posmaku lekarstwa i nie jest sprzedawana jako kawa gatunkowa. Ghimbi, Gimbi. Kawa z zachodniej Etiopii, przygotowana metodą mokrą. Limu. Nazwa handlowa szanowanej, aromatycznej, kawy z południowo-środkowej Etiopii, przygotowanej metodą mokrą, o kwiatowej lub owocowej nucie. Sidamo, Washed Sidamo. Nazwa handlowa wyróżniającej się, słabo- do średnio-mocnej kawy, aromatycznie kwiatowej lub owocowej, przygotowanej metodą mokrą, pochodzącej z południowej Etiopii. Yirgacheffe, Yirga Cheffe, Yrgacheffe. Nazwa handlowa jednej z najbardziej uznawanej kawy etiopskiej, rozpoznawalnej ze względu na owocową lub kwiatową kwaskowatość oraz różnorodność smaków. Filipiny Gatunek kawy: Arabika, Robusta Produkcja: 500 000 worków Gwatemala Gatunek kawy: Arabika, Robusta Produkcja: 3 700 000 worków Najlepsze gwatemalskie kawy mają wyraźny, ostry lub raczej dymny smak, co wyróżnia je spośród innych gatunków. Cechują się dużą kwaskowatością, zaś ich ostry i dymny smak stanowi przeciwieństwo cierpkości. Wspaniałe kawy z Gwatemalii są średnio-cieliste i pełno-cieliste oraz bogate w smaku. Kawa odmiany Hard Bean pochodząca z środkowych wyżyn kraju (Antigua, Atitlan) ma bogatą, korzenną lub kwiatową kwaskowatość i wspaniały aromat. Kawy pochodzące z terenów górskich, które są pod wpływem klimatu Pacyfiku (San Marcos) lub Morza Karaibskiego (Cobán, Huehuetenango) charakteryzują się mniejszą kwaskowatością i mają bardziej owocowy aromat. Najbardziej znane posiadłości, w których uprawia się kawę to San Miguel, Capitillo, San Sebastian oraz Los Volcanos. Antigua. Nazwa handlowa jednej z najbardziej rozpoznawalnych gwatemalskich kaw, rosnąca w dolinie otaczającej dawną stolicę Gwatemalii, Antiqua. Cobán. Nazwa handlowa szanowanej kawy z północno-środkowej Gwatemalii. Huehuetenango. Jedna z lepszych gwatemalskich kaw.


Gwinea 

Gatunek kawy: Arabika Produkcja: 4 500 000 worków Haiti Gatunek kawy: Arabika Produkcja: 370 000 worków Najlepsze kawy z Haiti są nisko kwaskowate, średnio-mocne oraz przyjemnie delikatne i pełne w smaku. Duże opady deszczu i bogata wulkaniczna gleba, w połączeniu z odpowiednim położeniem przyczyniają się do powstania smaku łagodnej słodyczy wyróżniających te kawy. Strictly High-Grown Washed. Najlepsza kawa z Haiti. Honduras Gatunek kawy: Arabika Produkcja: 3 000 000 worków Kawa z tego kraju przetwarzana jest na mokro i uważana jest za tańszy gatunek, mieszany z innymi. Choć w Hondurasie produkuje się doskonałe gatunki kawy, są one często przed eksportem mieszane z innymi gatunkami. Indie Gatunek kawy: Arabika, Robusta Produkcja: 4 600 000 worków Indyjska kawa uprawiana jest na południu kraju. Najlepsze gatunki kawy są stonowane, średnio-cieliste o umiarkowanej kwaskowatości ze intrygującym posmakiem, zaś najgorsze są bez smaku. Kawy z regionu Shevaroys i Nilgiris są ogólnie bardziej kwaśne. Monsooned Coffee (Monsooned Malabar). Ppochodzącą wyłącznie z południa Indii, należy do typowych kaw przygotowywanych metodą suchą, które wystawia się na działanie wiatrów monsunowych w otwartych magazynach w celu zwiększenia jej cielistości i obniżenie kwaskowatości. Mysore, India Mysore. Nazwa handlowa wysokiej jakości kawy rosnącej na południu Indii, przygotowanej metodą mokrą. Indonezja Gatunek kawy: Arabika, Robusta Produkcja: 6 700 000 worków Indonezyjskie kawy różnią się jakością i sprzedawane są zazwyczaj pod nazwami wysp, z których się wywodzą, np. Sumatra, Sulawesi, Jawa czy Timor. Najlepsze są rozpoznawane dzięki dużej cielistości, jednorodnej, orzeźwiającej kwaskowatości, gorsze rodzaje charakteryzują się silnym posmakiem stęchlizny, a jeszcze inne mają ziemisty smak, co jedni sobie cenią, a inni nie. Ankola. Nazwa handlowa kawy Arabika z północnej Sumatry. Celebes. Dawna nazwa wyspy Sulawesi. Większość kawy rośnie na południowo-wschodnich wyżynach regionów Toraja i Kalossi. Najlepsze gatunki można rozpoznać po mocnym aromacie i smaku oraz niewielkiej, orzeźwiającej kwaskowatości. Gayo Mountain. Nazwa handlowa kawy eksportowanej przez wielkie zakłady przetwórcze i młyny z prowincji Aceh, z północy wyspy. Przygotowana metodą mokrą Gayo Mountain jest oczyszczoną, ale nie zbyt aromatyczną kawą sumatrzańską. Tradycyjnie przetwarzana Gayo Mountain przypomina kawy z regionu Mandheling, mające oryginalny smak i niewielką, orzeźwiającą kwaskowatość. Kalossi. Nazwa regionu na południowo-wschodnich wyżynach Sulawesi. Java, Java Arabica. W przeciwieństwie do innych indonezyjskich kaw uprawianych w małych gospodarstwach i często przetwarzanych w tradycyjny sposób, kawa z Jawy rośnie na dużych farmach lub posiadłościach i przygotowywana jest metodą mokrą z wykorzystaniem nowoczesnych technologii. Jej najlepsze gatunki posiadają mało wyrazisty smak, charakterystyczny dla indonezyjskich kaw, ale zazwyczaj mają mniejszą cielistość i są bardziej kwaskowate. Old Java, Old Government i Old Brown to dojrzałe kawy przypominające smak oryginalnych kaw z Jawy, które dojrzewały powoli w ładowniach XVIII- i XIX-wiecznych statków podczas podróży do Europy. Lintong, Mandheling Lintong. Nazwa handlowa najcenniejszej indonezyjskiej kawy. Pochodzi z Sumatry, z północnych okolic jeziora Toba. Luwak, Kopi Luwak. Kawa sumatrzańska, jest rozpoznawana nie ze względu na pochodzenie, lecz wyjątkowy sposób jej przetwarzania. Ssaki zwane cywetami (lub wiwerami), odżywiają się dojrzałymi owocami kawy, trawią owoc i wydalają nasiona, które wygrzebywane są z suchych odchodów. Ze względu na ograniczoną produkcję, Kopi Luwak jest jedną z najdroższych kaw na świecie. Sumatra. Kawa pochodząca tylko z Sumatry. Kawa o wysokiej jakości, rośnie albo w okolicach jeziora Toba (Mandheling, Lintong), albo w prowincji Aceh, blisko jeziora Biwa (Aceh, Gayo Mountain). Timor. Kawa pochodząca z Wschodniego i Zachodniego Timoru, będąca na początku XX wieku kawą o klasycznym rodowodzie. Toraja. Nazwa handlowa kawy z południowo-zachodniej Sulawesi. 


Jamajka 


Gatunek kawy: Arabika Produkcja: 40 000 worków Jamaica Blue Mountain jest, a raczej była, zbilansowaną, klasyczna kawą o bogatym aromacie, pełnej cielistości i spokojnej, ale orzeźwiającej kwaskowatości. Te cechy i stosunkowo niewielkie jej zapasy spowodowały że stała się jedną z najbardziej cenionych kaw na świecie. Kawa pochodząca z kawowców rosnących na niskich wysokościach (Jamaica High Mountain) jest raczej mniej kwaskowata i o mniejszej cielistości. Inne kawy nie posiadają tak charakterystycznego smaku. Jamaica Blue Mountain Style. Mieszanki różnych kaw sporządzona tak, aby ich zbliżyć się do jakości prawdziwej kawy Jamaica Blue Mountain. Mieszanki te mogą nie zawierać prawdziwej kawy jamajskiej.



Czytaj wiecej: http://www.wiadomosci24.pl/artykul/filizanka_kawy_poprawia_koncentracje_305857-3--1-d.html

Arabica jest najstarszym i najbardziej popularnym gatunkiem kawy. Uprawiana jest w Jemenie. Znawcy uważają ją za najlepszą ze wszystkich k...


Arabica jest najstarszym i najbardziej popularnym gatunkiem kawy. Uprawiana jest w Jemenie. Znawcy uważają ją za najlepszą ze wszystkich kaw. Ziarna pochodzą z Ameryki Południowej, Azji i z różnych plantacji afrykańskich. Ma podłużne, twarde, zielonkawe ziarna, dające (po wypaleniu) aromatyczny napar i do 1,7 proc. kofeiny. Napar z kawy Arabica ma łagodny, aromatyczny, lekko kwaskowaty (ale nie kwaśny) smak, niekiedy z posmakiem czekoladowym lub korzennym. Kawę

Robusta, odkryto dopiero w XIX wieku, rośnie i owocuje szybciej niż Arabica. Jest odporniejsza na warunki klimatyczne i można ją uprawiać w niższych i łatwiej dostępnych partiach gór. Robusta lubi wilgotny i gorący klimat, rośnie w Kamerunie, Ugandzie i Wietnamie. Jej ziarna mają żółto-zieloną barwę. Są z reguły mniejsze i bardziej owalne od ziaren kawy Arabica. Zawiera więcej kofeiny (2,4 - 2,8%), ale ma ostry, gorzkawy smak i ziemisty aromat

 Lavazza Intensamente, Lavazza Appassionatamente, Lavazza Deliziosamente, Lavazza Divinamente, Lavazza , Lavazza Magicamente, Lavazzaamo...

 Lavazza Intensamente, Lavazza Appassionatamente, Lavazza Deliziosamente, Lavazza Divinamente, Lavazza , Lavazza Magicamente,
Lavazzaamodomio.pl [Oficjalny sklep internetowy]

Nie ma na mapie świata bardziej magicznego napoju i tak cenionego przez miliony. Kawa to najpopularniejszy napój na zimno i na gorąco. 

Mieszkańcy Ziemi co roku piją ponad 400 miliardów filiżanek tego naparu. Kawa w międzynarodowym handlu zajmuje drugie miejsce, tuż za ropą naftową, a obroty handlowe przekraczają 10 miliardów USD. Dodaje energii, rozgrzewa i poprawia nastrój. 

A wszystko dzięki kofeinie, która budzi nas do życia, pobudza układ nerwowy i rozszerza naczynia krwionośne. Filiżanka kawy poprawia koncentrację, przyśpiesza proces myślenia, polepsza pamięć, a nawet, jak mówią niektóre badania, ma pozytywny wpływ na samopoczucie, poprawiając humor kawoszom. 

Odpowiednio zaparzona oddziałuje aż na trzy zmysły, a jej aromat zawiera około 800 różnych lotnych związków. Kawa znana jest od bardzo dawna, choć różnie ją przygotowywano i spożywano. W I 1000-leciu p.n.e. owoce kawy spożywano z dodatkiem soli i masła. Obecna jej postać znana jest w zasadzie dopiero od około XIII w. Wówczas właśnie wynaleziono metodę preparowania i prażenia nasion po tym, jak kupcy arabscy przywieźli ziarna kawy do Jemenu, skąd wyruszyła na podbój całej Europy. 


Każdy łyk kawy w kapsułach, to oderwanie się od ziemi i relaks dla naszych zmysłów. To najlepsza z kaw, która zaspokoi nawet najwybredniejsze podniebienie smakoszy tego magicznego napoju. Te gotowe kapsułki kawy zawierają jej naturalny smak i aromat, dlatego kawa w kapsułkach przewyższają jakość kaw mielonych przeciętnie paczkowanych w dużych opakowaniach. 

Kawa w kapsułkach nie wietrzeje, każda kapsułka kawy jest oddzielnie otwarta i świeżo parzona z aromatem i smakiem jaki jest w kawie pakowanej w dużej torbie zaraz po otwarciu, jednak po czasie jej aromat i smak wietrzeje. Szczelne zamknięcie, próżniowo pakowane naboje zawierają wyśmienitą mieszankę zmielonej i sprasowanej kawy przygotowanej specjalnie dla nowego systemu espresso. Każda kapsułka zawiera 7,5 g kawy, dokładnie tyle, ile barista zużywa do przygotowania jednej filiżanki espresso. Wszystkie mieszanki mają niepowtarzalny smak oraz znak jakości i oryginalności. Każdy może przyrządzić espresso, które jest zawsze doskonałe i właśnie takie, jakie lubi. Do wyboru są niepowtarzalne mieszanki kawy najwyższej jakości. 

Intensamente 50% Arabica i 50 % Robusta, średnio palona, wyjątkowy, harmonijny smak i aromat. 

Appassionatamente 100% Arabica, mocno palona, ciemna, aksamitna i niezwykle esencjonalna. 

Deliziosamente 100 % Arabica, średnio palona, delikatna o bogatym smaku. 

Divinamente 80 % Arabica i 20 % Robusta, mocno palona, wyrafinowana, doskonale pełna, z nutą czekoladową. 

Dolcemente Caffè Crema 100 % Arabica, średnio palona, kremowy smak włoskiej kawy. 

Magicamente 100 % Arabica, średnio palona, owocowa, bardzo aromatyczna, delikatnie aksamitna. 

Demosamente DEK 100 % Arabica, średnio palona, łagodna i aromatyczna kawa bezkofeinowa. 

Czytaj wiecej: http://www.wiadomosci24.pl/artykul/filizanka_kawy_poprawia_koncentracje_305857.html
//]]>